Sajtóközlemény

Sajtóközlemény

„Ergométeres sporteszközökkel, egyenlő eséllyel a mérhető és hatékony egészségfejlesztésért”

A Magyar Ergométer Szövetség 2018.05.15.-én megkezdte az EFOP-1.8.6-17-2017-00022 azonosító számú „Ergométeres sporteszközökkel, egyenlő eséllyel a mérhető és hatékony egészségfejlesztésért” című projekt megvalósítását. A projekt összköltségvetése 444 millió Ft, amely 100%-os Európai Uniós vissza nem térítendő támogatásból áll. A projekt megvalósítás időtartama: 28 hónap.
A projekt egy 28 hónapos, 3 régióra (Dél-Alföld, Észak-Alföld, Dél- Dunántúl) kiterjedő, a lakosság figyelmét az egészségtudatos magatartásra és az egészség megőrzésében és fejlesztésében az egyéni felelősségre felhívó lakossági kampánnyal összekötött szabadidős sport programot tervez megvalósítani.
A program során 25 alkalommal nagyobb városi rendezvényekhez csatlakozva, kimagasló eredményt elért élsportolókkal mutatjuk be az ergométerekkel végzett mozgásformát, amely bárki számára kipróbálható. A rendezvényeken személyre szabott állapotfelmérést végzünk, tudatosítva ezzel is az érdeklődőkben saját fizikai állapotukat, és annak lehetséges következményeit. További 270 település bevonásával pedig egy gördülő közösségi versenyt szervezünk, eszköz, szakember és egy online rendszer biztosításával, megyénként 5-5 települést 4-4 hónapra bevonva egy megyei versenybe, úgy, hogy a résztvevő személyek sportteljesítményük összeadódik a megye legfittebb települése címért.
A program során a három kiválasztott régióban rekreációs szakemberek, testnevelő tanárok, egészségügyi alapellátási szervek, munkáltatók kerülnek bevonásra a programba, eszköz, szakember és edzésmódszer biztosításával. A pályázatban kifejlesztésre kerülő edző képzési program a térségi edzőknek, testnevelő tanároknak nyújt egy online rendszerrel kiegészített szakmai támogatást. A program arra hívja fel a figyelmet, hogy a szellemi és testi egészség, valamint az életminőség is nagyban múlik a saját mindennapi szokásainkon, amelyek közül a rendszeres testmozgás kiemelkedően fontos.
A projektet a Magyar Ergométer Szövetség valósítja meg, amelynek tervezett időtartama 28 hónap.
A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.
A projektről bővebb információt a http://www.ergometerszovetseg.hu/ oldalon olvashatnak.

Megszakítás