Sajtóközlemény projekt lezárásáról

A Magyar Ergométer Szövetség 2020.12.15-én lezárta a 2018.05.15.-én megkezdett, az EFOP-1.8.6-17-2017-00022 azonosító számú „Ergométeres sporteszközökkel, egyenlő eséllyel a mérhető és hatékony egészségfejlesztésért” című projektet. A projekt összköltségvetése 444 millió Ft volt, amely 100%-os Európai Uniós vissza nem térítendő támogatásból állt. A projekt megvalósításának időtartama 31 hónap volt.

A projekt egy 3 régióra (Dél-Alföld, Észak-Alföld, Dél- Dunántúl) kiterjedő, a lakosság figyelmét az egészségtudatos magatartásra és az egészség megőrzésében és fejlesztésében az egyéni felelősségre felhívó lakossági kampánnyal összekötött szabadidős sport programot valósított meg.

A program során nagyobb városi rendezvényekhez csatlakozva, kimagasló eredményt elért élsportolókkal mutattuk be az ergométerekkel végzett mozgásformát, ahol a kitelepülések alkalmával a látogatóknak lehetősége nyílt a sporteszközök kipróbálására. A rendezvényeken személyre szabott állapotfelmérést végeztünk, tudatosítva ezzel is az érdeklődőkben saját fizikai állapotukat, és annak lehetséges következményeit.

A program arra hívta fel a figyelmet, hogy a szellemi és testi egészség, valamint az életminőség is nagyban múlik a saját mindennapi szokásainkon, amelyek közül a rendszeres testmozgás kiemelkedően fontos.

A projektet a Magyar Ergométer Szövetség valósította meg a Széchenyi 2020 program keretében.

A projektről bővebb információt a http://www.ergometerszovetseg.hu/ oldalon olvashatnak.

Megszakítás